Pomidory i bazylia jest to jedno z moich ulubionych połączeń i pomyślałam, że chleb mógłby się z nimi nieźle komponować. Szczególnie typu tartine bread, który jest sam w sobie niesamowicie pyszny. Nie myliłam się bo smakuje i pachnie obłędnie, szczególnie jak się wyjmie jeszcze taki świeży z piekarnika to zapach jest bardzo intensywny i aromatyczny. Bardzo was zachęcam do wypróbowania :).
Postępujemy identycznie jak przy klasycznym Tartine Bread, tylko zamiast mąki pszennej razowej możemy dać mąkę orkiszową razową. Dodatkowo dodajemy wraz z mąkami garść listków świeżej bazylii posiekanych i 40 g suszonych pomidorów w płatkach ( całe opakowanie z ryneczku).
Smacznego:)
Piękne zdjęcia, a chleb wygląda na pyszny!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię Angeliko!
Nie dość, że chleb wygląda niezwykle apetycznie, to jeszcze jest w tym pięknym koszyku :)
OdpowiedzUsuń