Kolejny pomysł, tym razem na paprykowy chlebek. Pachnie mocno papryką, szczególnie gdy wyciągamy z piekarnika i ma mocno paprykowy kuszący kolor. W smaku nie ma wielkiej różnicy, choć jest w nim nuta pikanterii przez obecność płatków chili.
Z efektu jestem zadowolona, więc zapraszam do wypróbowaniu;)
Postępujemy identycznie jak przy klasycznym Tartine Bread, tylko dodatkowo do ciasta dodajemy 1 łyżeczkę płatków papryczki chili i 1 łyżkę słodkiej papryki w proszku.
Smacznego:)
Musiał smakować wybornie!Bo wygląda pięknie i smacznie! :)
OdpowiedzUsuńZ pozdrowieniami,
A.
Alez ma cudny kolor! I ta chrupiaca skorka... Poezja :)
OdpowiedzUsuńJaki śliczny ten Twój chlebek! Paprykowy - takie smaki uwielbiam. No i nie ma nic lepszego niż domowy chleb ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńJaki śliczny ten Twój chlebek! Paprykowy - takie smaki uwielbiam. No i nie ma nic lepszego niż domowy chleb ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń