piątek, 26 lipca 2013

Koktajl jagodowo-kokosowy

Koktajl z  jagód, które nazbieraliśmy sami w lesie, ale o tym już kolejny post w którym będzie sporo zdjęć:) 
Połączenie jagód i mleka kokosowego zaciekawiło mnie na stronie Kwestia Smaku. Zrobiłam podobny jak na stronie tylko w innych proporcjach. Wyszło bardzo smacznie;)




SKŁADNIKI (1-2 porcje):
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 3/4 szklanki jagód
  • 1,5 łyżki cukru
  • sok wyciśnięty z 1 limonki
  • kostki lodu (opcjonalnie)
  • do dekoracji: trochę mleka kokosowego, jagody
Mleko kokosowe, jagody, cukier i sok z limonki miksujemy na gładko, a następnie wkładamy do lodówki do schłodzenia. 
Podajemy schłodzony koktajl z lodem lub bez ( ja akurat pominęłam), udekorowany mlekiem kokosowym i jagodami.

Smacznego;)




4 komentarze:

  1. Wspaniale wygląda, a te składniki! Po prostu uwielbiam mleczko kokosowe :) Poza tym, koktajle na taką pogodę są zdecydowanie najlepsze.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam jagodowe smaki a z kokosem musi być pyszny:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. nie wpadłabym, żeby zmieszać z mlekiem kokosowym, wypróbuję!

    a piliście arbuza z miętą? POLECAM na słoneczne dni :)

    http://mieszak.pl/6573

    Pozdrawiam
    Julek

    OdpowiedzUsuń