wtorek, 20 września 2011

Razowe ciasteczka owsiane z rodzynkami i czekoladą


Przepis pochodzi z Moje wypieki, ale wprowadziłam drobne zmiany;)



SKŁADNIKI:
  • 120 g masła
  • 70 g cukru
  • 1 jajko
  • 100 g płatków owsianych
  • 140 g mąki pszennej razowej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g gorzkiej czekolady pokruszonej
  • 120 g rodzynek ciemnych
Masło z cukrem ucieramy mikserem, dodajemy jajko dalej ucierając. Wsypujemy resztę składników i łączymy ze sobą.
Z ciasta formujemy niewielkie kulki. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczamy.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut. Tylko do lekkiego zbrązowienia.
Studzić na kratce.

Smacznego:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz