czwartek, 18 sierpnia 2011

Babeczki z budyniem i owocami

Od nie dawna zaczęłam się interesować kuchnią. Zainspirował mnie do tego blog: mojewypieki.blox.pl i właśnie z niego pochodzi przepis na bardzo proste i smaczne  babeczki.


SKŁADNIKI:



  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • 200 g chłodnego masła/margaryny
  • 2 żółtka
  • 1 opakowanie Budyniu
  • Dowolne owoce( u mnie truskawki)
WYKONANIE:

Mąkę, cukier, masło żółtka połączyć i szybko zagnieść ciasto. Umieścić w lodówce na 30 min. 
Ciastem wylepić około 20 foremek na babeczki wysmarowanych roztopionym tłuszczem. Piec w temperaturze 200 stopni około 15 min.
Następnie ugotować budyń z połowy mleka zalecanego na opakowaniu, wypełnić gorącym budyniem babeczki i udekorować owocami.

Smacznego :D



1 komentarz:

  1. pycha:)
    wlasnie sie zastanawiałam,co mozna zamiast smietankowego kremu polozyc na babeczki:)

    OdpowiedzUsuń