czwartek, 12 czerwca 2014

Czekoladowy pudding jaglany

Czekolada, truskawki i mięta <3
W takiej postaci kasza jaglana nie może nie smakować :)
Skorzystałam z tego przepisu, ale troszkę go zmodyfikowałam. 



SKŁADNIKI(2 porcje):
  • 80 g gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 6 daktyli bez pestek
  • szczypta mielonego kardamonu
  • 1/2 szklanki dowolnego mleka
  • 2 dojrzałe banany
  • 1-2 łyżki oleju (użyłam lnianego)
  • na wierzch: świeże truskawki, mięta i starta czekolada
Wszystkie składniki oprócz czekolady wkładamy do garnka, podgrzewamy calość i na koniec dodajemy czekoladę. Mieszamy, aż się rozpuści i miksujemy na gładką masę za pomocą blendera. 
Podajemy ciepły pudding z pokrojonymi w plasterki truskawkami, startą czekoladą i listkami świeżej mięty.

Smacznego :)


1 komentarz: